Warning: file_get_contents(): https:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_fopen=0 in /home/ovcharsk/propatuvano.com/wp-content/plugins/metomic-for-cookies/public/class-metomic-public.php on line 88

Warning: file_get_contents(https://config.metomic.io/config.js?id=prj:92ea3a6e-a1aa-49a5-ac4d-81e4cd11b560): failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /home/ovcharsk/propatuvano.com/wp-content/plugins/metomic-for-cookies/public/class-metomic-public.php on line 88
Бруней - встрани от светлината на прожекторите

Бруней - встрани от светлината на прожекторите

Бруней

Бруней е малка и любопитна държава, която се отличава спрямо съседките си в югоизточна Азия. Заобиколена е от Малайзия като дори територията на Бруней е разделена на две части.

Управлява се от султан Хасанал Болкиах, който разполага с голяма власт и богатство благодарение на ресурсите на природен газ и нефт. В държавата липса какъвто и да е нощен живот, както и е характерно моловете и магазините да са празни. За сметка на това Бруней предлага спокойствие и възможност за почивка. Населението на страната е едва половин милион, като повечето от тях са мюсюлмани (сунити).

Бруней е малка държава и 2-3 дни са напълно достатъчни, за да бъде разгледена. За пътувания е възможна комбинацията с някоя от другите страни в югоизточна Азия като Малайзия, Сингапур, Виетнам, Тайланд и Филипини.

Share This